Blog

Heeft jouw website een banaan?

Heeft jouw website een banaan?

Waar ik wel nieuwsgierig naar ben… Heeft jouw website wel een banaan??? “Sas, waar heb je het toch over???” In dit blog vertel ik je er alles over!

Lees meer
Hoe vaak moet je bloggen?

Hoe vaak moet je bloggen?

“Hoe vaak zou ik eigenlijk moeten bloggen?” Slimme vraag… want je wil graag het maximale resultaat uit je blog halen. En tja: hoe actief je bent, heeft een enorme invloed op de uitkomst die je met je blog kunt bereiken. Daarom ben ik eens gaan uitvogelen hoe vaak je daadwerkelijk zou moeten bloggen om het meeste te halen uit je blog.

Lees meer
Vergeet het merknaam register niet te checken

Vergeet het merknaam register niet te checken

Oe, super leuk, je gaat een nieuw bedrijf starten! Je hebt al een toffe bedrijfsnaam bedacht, je hebt je domeinnaam meteen geclaimd (want die was nog vrij gelukkig), je laat de KvK weten dat er een extra handelsnaam bijkomt… en dan…
krijg je een mailtje en wordt je gesommeerd je naam te veranderen. Slik…

Lees meer
WhatsApp Communities

WhatsApp Communities

Ken je deze al? WhatsApp heeft al even een nieuwe feature: Communities. Hiermee kun je afzonderlijke groepen samenbrengen onder één paraplu ☂️ en aankondigingen naar de hele community sturen. Ook kun je hiermee heel simpel kleinere discussiegroepen organiseren. Toen ik er de eerste keer over las, deed het me denken aan de oude fora waar ik ooit heel actief op was.

Lees meer
Wat is Lorem Ipsum?

Wat is Lorem Ipsum?

Lorem ipsum is opvul-/dummytekst, bedoeld om de indruk van echte woorden en zinnen te geven. Met een goede afwisseling van verschillende letters en korte- en lange woorden en zinnen, dus het geeft al een beetje beeld hoe een website zonder inhoudelijke tekst eruit zou kunnen komen te zien. Lorem Ipsum lijkt op een Latijnse tekst, maar betekent in het echt helemaal niks… complete onzin… hahaha! Briljant, hè?!

Lees meer
Geen wifi & toch online?

Geen wifi & toch online?

Geen wifi-netwerk beschikbaar is en tóch online? Dat kan hoor! Je maakt gewoon van je smartphone een hotspot. Dat heb ik afgelopen weken ook vaak gedaan in Zweden en Denemarken tijdens onze vakantie waar we geen flitsend internet hadden. En onze datakaart geen zin had om iets te doen… (had kennelijk ook vakantie nodig) 😆 Soms moet je namelijk toch echt effe wat opzoeken of effe iets fixen voor een klant. “Maar eh… Sas, help effe… hoe doe je dat eigenlijk, zo'n hotspot maken van je smartphone???” hoor ik je denken… Easy peasy… let me help!

Lees meer
5 beste gratis Vector websites

5 beste gratis Vector websites

Naast stockphotos en -video's zijn er ook stockvectors! In dit blog deel ik mijn 5 favoriete websites waar je geweldige gratis vectors kunt downloaden.

Lees meer
Heb jij een social media testament?

Heb jij een social media testament?

Tja, effe een onderwerp waar je niet elke dag mee bezig bent (gelukkig!!!) Maar we vertoeven tegenwoordig bijna allemaal op het wereld wijde web. Je hebt een website, bent aanwezig op social media en hebt een of meerdere mail accounts. Maar weet je wat hiermee gebeurt wanneer je komt te overlijden?

Lees meer
Met ster markeren

Met ster markeren

Was er maar iets als een Bladwijzer in WhatsApp! Je kent het vast wel… je zit in een groepsapp en de appjes vliegen om je oren. Vaak niet hele belangrijke weetjes, maar soms komt er zo’n bericht voorbij die je nog een keer nodig gaat hebben. Je kunt dan, een paar dagen later, die hele feed aan appjes doorscrollen op zoek naar dat ene bericht… je zoekt je helemaal iebelllll. Makkelijker is het als je zo’n bericht even markeert met een ster, zodat je ze altijd kunt terugvinden.

Lees meer
Linktree in Bio, Linktree, hoe werkt dat?

Linktree in Bio, Linktree, hoe werkt dat?

In de biografie van je Instagram-account kan je slechts één link gebruiken. Onhandig, want telkens als je in een post wil verwijzen naar een andere link, dan moet je die ene link gaan aanpassen. Hoe fiks je dit dan wel handig?

Lees meer
Appen naar jezelf

Appen naar jezelf

Herken je dat? Dat je onderweg bent, geen papiertje bij je hebt, en toch even snel iets wil onthouden… Ik dacht bij mezelf: wat zou het toch handig zijn als je dan even een whatsappje naar jezelf kan sturen! Niet alleen tekstberichtjes, maar ook foto’s en spraakberichten. Super handig!

Lees meer

Let's Start Something new
Say Hello!

Privacy? Geen zorgen, ik gebruik je gegevens alleen voor het beantwoorden van jouw vraag en niets anders.

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!