Fonts

Welke fonts zitten er in Divi?

Bij het maken van een website is de keuze van het lettertype een belangrijk aspect van de algemene uitstraling van je website. Lettertypen moeten makkelijk te lezen zijn, maar daarnaast ook esthetisch aantrekkelijk. Als je het verkeerde lettertype kiest, kan dat de ervaring van de gebruiker verstoren en de inhoud van je website zelfs moeilijk leesbaar maken.

Er zijn op dit moment meer dan 1450 lettertypes beschikbaar in Divi, dus het is best een klus om die éne toffe te kiezen! De lettertypes die Divi zijn allemaal Google fonts. Ze kunnen gebruikt worden voor elke tekst op jouw Divi website.

Wat is het standaard Divi-lettertype?

Het standaardlettertype in Divi is Open Sans, een sans serif oftewel een schreefloos lettertype, ontworpen door Steve Matteson. Open Sans is het lettertype dat wordt toegepast op alle Divi koptekst en bodytekst, tenzij je het verandert in de Theme Customizer oftewel de Systeemaanpasser van Thema onder het tabblad Typografie-instellingen. 

Hoeveel lettertypes zijn er in Divi?

Divi heeft momenteel standaard meer dan 1450 lettertypes. En het aantal lettertypes in Divi zal groeien als het aantal dat beschikbaar is via Google Fonts groeit.

E eh… Als die 1400+ fonts niet genoeg font opties voor je zijn, heb je ook nog de mogelijkheid om je eigen aangepaste fonts te uploaden als TTF of OTF formaat wat je toegang geeft tot onbeperkte fonts voor je Divi website. Hoe dat precies in zijn werk gaat, kun je in dit korte blog lezen: https://deonlinetechlady.nl/divi-fonts/

Hoe kan ik een lijst van Divi-lettertypen bekijken?

Om de lettertypes in de Divi Builder te bekijken, moet je naar het tabblad Ontwerpinstellingen gaan en klikken op de secties Tekst of Koptekst. Je ziet dan een drop-down menu voor ofwel het Tekst Lettertype of Tekst Koptekst Lettertype waar je alle Divi lettertype opties kunt zien.

Als je met de muis over elk lettertype in de keuzelijst gaat, zie je een live voorbeeld laden.

Ik ben zelf erg visueel ingesteld en wil zoiets altijd liever in een compleet beeld zien... Dus heb ik besloten: ik ga het hele alfabet uitwerken… (soort van ZEN-klusje voor mezelf... ;-))

En dus... tja, je moet ergens beginnen, nietwaar? De eerste 3 pagina's heb ik al klaar!

A
B
C

Hoe verander ik de default/ standaard lettertypes?

 1. Ga naar de Theme Customizer oftewel de Systeemaanpasser van Thema onder het tabblad Algemene instellingen > Typografie
 2. Scroll naar beneden in de secties Header Font of Body Font
 3. Klik op elk drop-down menu en selecteer je globale header en body fonts. Je kunt het zoekvak voor lettertypes bovenaan gebruiken als je de naam kent van het lettertype dat je wil gebruiken.
 4. Klik op "Opslaan en publiceren" en je default/ standaard lettertypes worden opgeslagen.

Terwijl je in dat tabblad Typografie-instellingen van de Systeemaanpasser van Thema bent, kun je ook de globale bodytekstgrootte, bodyregelhoogte, koptekstgrootte, koptekstletterafstand, koptekstregelhoogte, koptekstletterstijl, bodylinkkleur, bodytekstkleur en koptekstkleur instellen.

Wat zijn de beste lettertypes voor Divi?

Wat de beste Divi-lettertypen zijn is echt een persoonlijke keuze, maar door de Google fonts analytics pagina te bekijken kun je zien wat de populairste lettertypen zijn. Deze pagina toont alle Google fonts gesorteerd op hoeveel mensen ze gebruiken en laat je kiezen uit de statistieken van de afgelopen 7, 30, 90 dagen en 1 jaar.

Deze ranglijst is een goede manier om het beste lettertype voor jouw website te kiezen als je moeite hebt met kiezen uit het enorme aantal opties.

Populaire lettertypes zijn natuurlijk niet voor niets populair, dus als je een lettertype kiest uit de top van deze lijst, kun je erop vertrouwen dat je een kwaliteitslettertype gebruikt.

Top 10 Divi & Google lettertypes voor 2022

Aangezien we pas 9 dagen in 2023 zitten, is de Top 10 voor 2023 lastig te geven... maar van 2022 is deze lijst bekend! 

 1. Roboto

Lettertypestijlen: 12 Thin, Thin Italic, Light, Light Italic, Regular, Regular Italic, Medium, Medium Italic, Bold, Bold Italic, Black, Black Italic.

 1. Open Sans

Lettertypestijlen: 10 Light, Light Italic, Regular, Regular Italic, Semi-Bold, Semi-Bold Italic, Bold, Bold Italic, Extra-Bold & Extra-Bold Italic

 1. Lato

Lettertypestijlen: 10 Thin, Thin Italic, Light, Light Italic, Regular, Regular Italic, Bold, Bold Italic, Black, Black Italic

 1. Montserrat

Lettertype Stijlen: 18 Dun, Dun Italic, Extra-Light, Extra-Light Italic, Light, Light Italic, Regular, Regular Italic, Medium, Medium Italic, Semi-Bold, Semi-Bold Italic, Bold, Bold Italic, Extra-Bold, Extra-Bold Italic, Black, Black Italic

 1. Noto Sans JP

Japanse taal

 1. Roboto Gecondenseerd

Lettertypestijlen: 6 Light, Light Italic, Regular, Regular Italic, Bold, Bold Italic

 1. Oswald

Lettertypestijlen: 6 Extra-Licht, Licht, Regular, Medium, Halfvet, Vetgedrukt

 1. Source Sans Pro

Lettertypestijlen: 12 Extra-Licht, Extra-Licht Cursief, Licht, Licht Cursief, Regular, Regular Cursief, Halfvet, Halfvet Cursief, Vet, Vet Cursief, Zwart, Zwart Cursief

 1. Slabo 27px

Lettertypestijlen: 1 Regular

 1. Raleway

Lettertypestijlen: 18 Thin, Thin Italic, Extra-Light, Extra-Light Italic, Light, Light Italic, Regular, Regular Italic, Medium, Medium Italic, Semi-Bold, Semi-Bold Italic, Bold, Bold Italic, Extra-Bold, Extra-Bold Italic, Black, Black Italic.

Hoe kies je de beste lettertypes voor de kop en de body?

Je hebt de mogelijkheid om zoveel lettertypes te gebruiken als je wil op je Divi website, maar een goed ontwerp betekent dat je waarschijnlijk één lettertype wilt instellen voor jouw koppen (H1, H2, H3, H4, etc) en één voor jouw tekst (p).

De keuze van deze 2 lettertypes wordt ook wel font-pairing genoemd en de bedoeling is dat ze elkaar aanvullen voor een goede styling.

Met zó veel Google/Divi-lettertypen die in de officiële Google-lettertypen database staan en dus beschikbaar zijn om uit te kiezen in Divi, kan het wel echt erg ontmoedigend zijn om de beste lettertypecombinatie voor jouw website te kiezen. Hahaha!

Er is gelukkig een toffe online tool om je te helpen bij het kiezen van lettertype-paren: Font Pair 

Op de Font Pair-website kun je bladeren in verschillende lettertypecategorieën, zoals Sans-Serif/Serif Serif/Sans-Serif Display/Sans-Serif enz. Je kunt ook zoeken naar een bepaald lettertype, dan krijg je alle beschikbare lettertypeparen met het door jou geselecteerde lettertype.

Tja… wat ga je kiezen?

Zelf gebruik ik graag het Montserrat lettertype en ik ben blij met de stoere, krachtige en tegelijkertijd eenvoudige look die het geeft.

Wat zijn jouw favoriete lettertypes voor Divi?

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!