Bedrijfsnaam, handelsnaam, merknaam

Vergeet het merknamen register niet te checken

Oe, super leuk, je gaat een nieuw bedrijf starten! Je hebt al een toffe bedrijfsnaam bedacht, je hebt je domeinnaam meteen geclaimd (want die was nog vrij gelukkig), je laat de KvK weten dat er een extra handelsnaam bijkomt... en dan...

krijg je een mailtje en word je gesommeerd je naam te veranderen. Slik...

Hoe ik van Girl in één klap een Lady werd... 😜 

Ik neem je even mee terug in de tijd.

Ik neem je even mee terug in de tijd...

Eind 2021... Al veel te lang bouwde ik met onwijs veel plezier websites en online leeromgevingen, maar ja, die activiteiten hingen eigenlijk nergens onder. Hoog tijd om deze toffe activiteiten eens echt in het zonnetje te gaan zetten.

 

Midden in de nacht... popte de bedrijfsnaam De Online Techgirl in mijn hoofd op, die ik wilde koppelen aan al mijn webdesign-activiteiten. En zoals dat dan werkt in mijn popcorn-brein: domeinnaam gecheckt. Domeinnaam nog vrij, dus meteen geclaimd. Handelsnaam toegevoegd aan mijn lijstje bij de KvK. Website gebouwd en het hele rattaplan neergezet.

Lekker volle kracht bouwen aan mijn toffe business.

En nog geen half jaar later...

werd ik De Online Techlady ®.

"What's in a name???"", denk je misschien. Tja... Ik ben hetzelfde blije ei, dus daar is niet zoveel aan veranderd. Hahaha!

"Ik kan je effe niet volgen, Sas!" Tja... MINOR detail, maar met GROTE gevolgen: ik heb NIET het merknamen register gecheckt! Gewoon vergeten... gewoon niet aan gedacht! Stom stom stom! 🤬 Ohw..... Had ik dat maar wel gedaan.

Er is namelijk een dame die "....girl" een tijd geleden heeft gedeponeerd als merknaam en tja, die sommeerde mij (1 dag voordat ik een maand op vakantie zou gaan) vriendelijk, doch dringend om mijn naam te veranderen.

"Oef, d'r zit niks anders op... omdenken maar!" was het enige wat ik kon bedenken. 😬 Na ff heel erg hard te hebben gegild (en natuurlijk mijn juridische contacten te hebben gecontact), heb ik deze dame bedankt dat ze zo vriendelijk was mij hierop te attenderen en of ze mij even de tijd wilde gunnen om dit voor elkaar te krijgen.

Sidenote

"Je lijmt ze met honing, niet met azijn" hoorde ik mijn moeder vroeger altijd zeggen... Dus dankjewel mam voor deze wijsheid! Soms doe ik er wel wat mee hoor... hihi!
Oke... een lijstje maken dan maar.... Je wil niet weten waar je in een half jaar tijd overal je bedrijfsnaam hebt staan. Kannonnuh! Dat lijstje bleef groeien! 😖

Lesje geleerd

Maar... ik heb mijn lesje geleerd. En ach... zeg nou zelf... Techlady® bekt toch echt wel lekkerder dan Girl?!! Whahahaha! Ik kan er inmiddels smakelijk om lachen.
En ja... ik heb natuurlijk de procedure voor mijn merknaam gestart. It's not gonna happen twice! 🤣 🤣 Dus ik ben nu ook officieel een merk...

Gewetensvraag

Gewetensvraag aan jou! Heb jij je bedrijfsnaam ooit gecheckt in het merknamen register???
En... heb jij die meteen vastgelegd? 😜
Of... schiet je nu in de stress en ga je heel snel naar het merknamen register Googlen? 🤣
Gratis & Vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!