Website

Point of view: redesign je website regelmatig (elke 2 jaar)

“Sas, hoe vaak moet je nou eigenlijk je website vernieuwen?”

Vroegâh was de levensduur van een website zo’n 5 jaar, nu zou ik zeggen… vernieuw je website zeker iedere 2 a 3 jaar. Stilstaan is in mijn ogen mégasnel achteruit gaan!

Waarom zou je je website elke 2 jaar willen redesignen?

Trends zijn er altijd, in elke branche

Wat mode is, blijft lastig uit te leggen. Dat mode ook in webdesign bestaat, dat is een feit. Elke doelgroep en elke soort bizz heeft haar eigen stijl-ontwikkeling. Smaken veranderen. Maar ook technische ontwikkelingen bepalen populaire stijl-trends.

Blijf de concurrentie (in elk geval met een paar muisklikken) voor

Klanten en leads hebben razendsnel door of jouw bizz een voorloper of een volger is. Inmiddels is iedereen gewend om het aanbod in de markt te vergelijken met slechts een paar muisklikken. Dus tja, zo vormen ze zich achter een simpel beeldscherm al een mening om wel of niet met jou verder in zee te gaan. Kijk dus zeker af en toe eens om je heen hoe jouw concurrentie zich presenteert…

Ben je ook online wie je in het echt bent?

Iedereen is anders en iedereen verandert. Maar kijk eens kritisch… past jouw huidige webdesign nog steeds bij wie je nu bent óf bij wie je wil zijn?
Ben je echt niet veranderd de laatste tijd? Vast wel. Kijk regelmatig in de spiegel van jouw eigen bizz-identiteit en laat jouw website daarop echt náádloos aansluiten. Want wat er in die spiegel veranderd is, mag je ook online laten zien!

Actuele content

Deze ken je vast… “Wie schrijft die blijft”… Dit gezegde is tegenwoordig belangrijker dan ooit. En dan met name: regelmatig en vooral inhoudelijk! Schrijven loont absoluut de moeite: Google waardeert dit in ranking, maar nog veel belangrijker: door actuele en inhoudelijke content help je de zoekende webbezoeker en voelen jouw potentiële klanten zich veel sneller verbonden met jou en je bizz.

Gebruiksvriendelijkheid

Zoekmachines, webbrowsers, je doelgroep: iedereen wil het vooral heel veel gebruiksvriendelijker. Veranderende technische eisen van Google, webbrowsers die wijzigen, klanten die sneller hun smartphone pakken dan hun laptop, het versimpelen van je navigatiemenu…

Mss is dit wel de béste reden om regelmatig een redesign te doen!

Waar moet je op letten bij een nieuwe website?

Meetbare doelen stellen

Bepaal van te voren wat je wil bereiken met je nieuwe website. Denk aan bijvoorbeeld: x meer websitebezoekers, genereren van 20% meer omzet, beter vindbaar worden in Google (hogere positie).

Analyseer je huidige website

Bekijk statistieken over het huidige aantal bezoekers, hoe lang ze op een pagina blijven en waar ze op klikken. Op deze manier kun je straks ook echt kijken wat de winst is met je nieuwe website.

Bouwen van je nieuwe website

Alles begint bij je eigen verhaal en de juiste keywords. Gebruik meest gezochte keywords en zorg ervoor dat deze in je teksten staan.
Tip: Maak een overzicht voor jezelf van alle pagina’s waar je ook meteen alle tekst en fotomateriaal bij plaatst die je nodig hebt voor elke pagina.

Lancering

Maak er een happening van! (nooit genoeg feestjes, toch?!) Ideale aanledining namelijk om weer even jezelf onder de aandacht te brengen met leuk nieuws.

Ohwja… nog een tip: Vraag Google ook effe om een kijkje te komen nemen (dat doe je via Google Search Console). De zoekrobot komt dan vaak wat sneller langs om je nieuwe website te bekijkent, waardoor de zoekresultaten op een hoger tempo worden bijgewerkt.

Monitoring & finetunen

Hou de prestaties goed bij en schaaf bij, daar waar nodig.

Mijn plannen met mijn website

Voor mezelf ook hoog tijd om te redesignen. Heerlijk proces vind ik dat zelf. Echt weer even back to the BASICS.
In de loop van de tijd is mijn aanbod veranderd en daarvan staat eigenlijk nog niet eens alles op mijn website. Whahaha! Iets met de loodgieter & lekkende kranen… 😉

Kortom… achter de schermen ben ik rustig bezig om een compleet nieuw design voor al mijn webpagina’s door te voeren. Wat het gaat worden? Ik zeg nog niks… hahaha

Hoe oud is jouw website?

Nu ben ik wel nieuwsgierig…

Hoe oud is jouw website?

En…

Zou je ook graag willen redesignen, maar zie je er als een berg tegen op?

Hulp bij jouw redesigned website is dichterbij dan je denkt

Wist je dat ik jou hierbij kan helpen? Ik heb twee verschillende routes waaruit je kan kiezen.

Enerzijds kan ik zo’n compleet redesign voor je uit handen nemen. Zogezegd mijn Done-For-You websites… Samen kijken we wat er wel goed werkt en naar wat er anders en/of beter mag. 

Op deze pagina kun je meer over mijn Done-For-You websites lezen: KLIK HIER

Anderzijds kunnen we het ook lekker samen doen. Je gaat zogezegd 10 weken mee op WWW Safari. Het voordeel van deze reisroute is dat je na die 10 weken ook zelf van A tot Z weet hoe je website in elkaar steekt en aan welke knoppen je kunt draaien als dat nodig is. 

Op deze pagina kun je meer over deze 10 weekse Waanzinnige WordPress Website Safari lezen: KLIK HIER

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!