Wallpaper

Nationale ruim-je-bureau-op-dag

Thuiswerken... het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders... Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch??? In dit blog heb ik iets leuks voor je.

Elk begin van de tweede week van januari is het ‘Ruim je bureau op dag’. Het is fijn om het jaar zonder troep, georganiseerd en schoon te beginnen. Een rustige werkplek zorgt voor meer productiviteit en minder stress.

Hoe vier je Ruim-je-bureau-op-dag?

1. Ruim je échte bureau op

Neem de tijd om al je rondslingerende papiertjes op te ruimen. Stop wat je nog nodig hebt netjes in mappen, of digitaliseer het. Recycle wat je niet nodig hebt. Als je papier hebt met gevoelige info, haal dat even door de shredder. Verder pennen bij pennen, paperclips bij de paperclips, etc. Effe nog een doekje over je bureau en klaar ben je!

2. Ruim je desktop op

Je desktop is je digitale bureaublad. Eigenlijk net een gewoon bureau: voor je het weet staat het vol met snelkoppelingen waardoor enig overzicht zoek is. Dus... Ruim je desktop op door te beslissen welke bestanden en programma’s daar horen en welke niet. Verplaats documenten, foto’s en programma’s naar de daarvoor bedoelde locaties en bewaar op je bureaublad alleen snelkoppelingen naar programma’s of bestanden die je écht vaak gebruikt!!! Zelf vind ik het fijn als m'n wallpaper ook tof is om naar te kijken. Dat draagt bij aan een prettige werksfeer vind ik. 

Laat ik nou toevállig toffe wallpaper hebben... 😉 Vind je het leuk om die te ontvangen? Vul dan even je gegevens hieronder in, dan komen ze zo snel mogelijk naar je toe per e-mail.

 

Ik was nog niet klaar hoor met m'n tips!
 
3. Ruim meteen ook ff je smartphone op

Wat heb je aan 114 apps op je smartphone waarvan je er 23 gebruikt? Dus... Verwijder overbodige apps. Zorg ervoor dat de apps die je het meest gebruikt vooraan staan en stop applicaties die met elkaar te maken hebben bij elkaar in een mapje of folder. 

4. Maak meteen een back-up

Nu alles opgeruimd is, zou ik meteen zeggen... Maak nu een back-up! Je hebt niet voor niks net uitgezocht welke programma’s en bestanden er echt toe doen. Kortom perfecte timing voor een back-up!

Nou, genoeg tips... aan de slag met opruimen! Succes!

 

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!