Linktree

Link in bio, Linktree, hoe werkt dat?

In de biografie van je Instagram-account kan je slechts één link gebruiken. Onhandig, want telkens als je in een post wil verwijzen naar een andere link, dan moet je die ene link gaan aanpassen. Hoe fiks je dit dan wel handig?

Linktree lijkt de oplossing te zijn. Daar kan je een pagina maken met meerdere links, bijv. naar je website, je laatste blog, interessant aanbod, freebies en ga maar door… Dit klinkt mss heel interessant, máár... Aan het gebruik van Linktree zijn een aantal nadelen verbonden!

Ik zal je 5 redenen geven waarom je beter Niet gebruik maakt van Linktree!

1. Minder bezoekers op je eigen website:
Als bezoekers klikken op een link op je Linktree pagina, dan klikken ze eigenlijk op 'n pagina van Linktree en niet op 'n pagina op jouw website. Op deze manier mis je dus heel wat bezoeken op je eigen website. Als een bezoeker klikt op een link op je Linktree pagina en zo naar jouw website wordt doorverwezen, dan komen ze in Google Analytics terecht als ‘referral’ en niet als een link via jouw sociale media. Op deze manier geven jouw statistieken dus een vertekend beeld. 🤪

2. Lay-out en branding laat te wensen over
Als je een gratis Linktree pagina aanmaakt, ben je onwijs beperkt qua lay-out. Niks geen branding of eigen huisstijl. Ook verschijnt het Linktree logo ipv je eigen logo... Iewwww! 😖

3. Minder goed gevonden in zoekmachines
Het gebruik van Linktree is slecht voor SEO. Google neemt het verkeer uit social media mee in de rankings. Als jij gebruik maakt van Linktree, dan stuur je al jouw bezoekers naar de website van Linktree, waardoor zij een hoge ranking krijgen, maar die loop jij dus mis.

4. Geen goede statistieken
De bezoekers die op een link op je Linktree pagina klikken, zie je niet terug in je statistieken. Linktree zelf geeft heel beperkte statistieken.

5. Afhankelijkheid van een ander
Door Linktree te gebruiken, maak je jezelf verder afhankelijk van een ander. Aiiiii... Wat als Linktree tijdelijk offline gaat (wat laatst nog gebeurd is) of beslist er helemaal mee te stoppen?

Dus... Selluf gaan doen!!! Maak gewoon een eigen linktree op je website! Hoe dan?

Hoe maak je eigen Linktree op je eigen website?

Nou, gewoon... zo:

1. Maak een nieuwe pagina
Maak een nieuwe pagina aan op je website en noem deze bijvoorbeeld "Linktree", "Links", "Instagram". De pagina moet gepubliceerd zijn, maar je hoeft hem niet toe te voegen aan het navigatiemenu van je website. Je wil dat mensen natuurlijk alleen via je Instagram bio op deze link komen.

2. Ontwerp je pagina
Ontwerp vervolgens je pagina (mobiel proof natuurlijk!). Houd het wel simpel. Voor de herkenbaarheid kun je je profielfoto en je socialmedia-account naam erbij zetten. Plaats enkele buttons met links naar de pagina’s waarnaar je wilt verwijzen. Hoe je dat doet, is uiteraard volledig afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Ontwerp deze pagina in ieder geval helemaal in de branding & huisstijl die je hebt.

3. Pas de link in je Instagram biografie aan
Vergeet niet de link in je Instagram account aan te passen, zodat deze verwijst naar de pagina die je net hebt aangemaakt. Is je link erg lang? Verkort die dan via Bitly.com (gratis, online converter) 💡 of Prettylinks.com (betaalde plugin)

Nou, hoe klinkt dit? Easy Peasy toch?

"Sas, ik snap het waarom. Maar ik blijf steken op de uitvoering!"

Mocht je nu denken: "Sas, ik snap het waarom. Maar ik blijf steken op de uitvoering! Van WordPress krijg ik écht de kriebels... ik weet dus eigenlijk niet hoe ik dit nu moet aanpakken!!!"

Let me know! Bel me gerust even of plan een kennismakingsgesprek in! Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen! Ik help je graag. 

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!