Hosting & Domein

Hosting? Domein? Wat is het? Wat raad je aan?

“Sas, help eens ff… ik snap d’r geen snars van! Wat is nou eigenlijk een domeinnaam en wat is hosting?”

Het verschil tussen domeinnaam en webhosting

Domeinnamen zijn de adressen van het internet. Door een URL in te tikken, kom je op een website terecht. Het verschil tussen een domeinnaam en webhosting vergelijk ik heel vaak met een huis om het wat beeldender te maken. (Tja, ik denk altijd in plaatjes…)  

Dus effe in Jip en Janneke…..

De domeinnaam is het adres.

De webhosting is het huis. 

En om dan het plaatje compleet te maken… 

De inrichting van je huis is je website die je maakt met WordPress.

En de verf die je gebruikt voor de muren is Divi.

Ohw, is het zo simpel... Domein & Hosting

waar moet je zijn? 

“Oke, helder, denk ik 😜 ! Maar eh… waar moet ik dan zijn als ik mijn domein moet gaan claimen samen met hosting? Of als ik mijn domein en hosting moet verhuizen? Jij hebt vast wel een tip!” 

Nou, ik ben sinds vorige week (ik schrijf deze blogpost eind augustus 2022) met ál mijn domeinnamen én hosting (en dat is een onwijze waslijst, I can tell you) verhuisd naar een hostingpartij die échte service nog heel hoog in het vaandel heeft staan!

Ik was niet helemaal tevreden over mijn oude en het stond versplinterd op meerdere plekken. Echt zo’n klus die ik vooruit schoof. Totdat ik per toeval in contact kwam met NatuurlijkHosting!

Er wordt alle tijd voor je genomen. Zo persoonlijk, zo meedenkend. Amaiii, sprakeloos ben ik er gewoon van… (en nee, dat ben ik niet vaak! 🤣 )  

Waar precies? Natuurlijkhosting!

“Vertel! Daar moet ik ook wezen, hoor ik al!” Ik zou zeggen: neem contact op met Niels van NatuurlijkHosting! (Om het makkelijk voor je te maken: je kunt hem mailen via support@natuurlijkhosting.nl) , vertel dat je deze tip van mij hebt en dan weet je nu al 100% zeker dat je op een geweldig goede plek terecht bent gekomen!

En… pssstttt… weet wat het aller allermooiste is… al mijn websites zijn qua snelheid onwijs vooruit gegaan.

Voor mij dus geen hostingpartij meer die maar een beetje zo-zo werk aflevert… voor mij is NatuurlijkHosting! dé absolute winnaar!
Te tof om niet met jou te delen! Dus… ik zou zeggen… doe je voordeel er mee.

Me so happy met NatuurlijkHosting!
Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!