WordPress plugins

Burst Statistics, het alternatief voor Google Analytics

Veel van mijn klanten zijn ook best nieuwsgierig hoe hun website het doet qua bezoekersaantallen, pageviews, aantal sessies, tijd op pagina en dergelijke. Maar ja, als ik Google Analytics moet uitleggen, dan zijn ze allemaal allang afgehaakt. Dus ik ben op zoek gegaan naar een goed alternatief die vooral in de basis veel simpeler is! En zo ben ik uitgekomen bij Burst Statistics.

Statistieken… als je mij een beetje kent, weet je dat ik error krijg bij cijfertjes. Ingewikkelde statistieken zijn dus nooit wat voor mij. Toch wil ik graag mijn analytics weten van mijn website. Dus ben ik sinds begin dit jaar in de wereld van alle Google tools gedoken. Super interessant hoor… maar pffffff, hoezo moet het allemaal zo ingewikkeld???

Het alternatief

Veel van mijn klanten zijn ook best nieuwsgierig hoe hun website het doet qua bezoekersaantallen, pageviews, aantal sessies, tijd op pagina en dergelijke. Maar ja, als ik dan het hele Google verhaal moet uitleggen, dan zijn ze allemaal allang afgehaakt. Hahaha!

Dus ik ben op zoek gegaan naar een goed alternatief die vooral in de basis veel simpeler is! En zo ben ik uitgekomen bij Burst Statistics.

Leuk weetje: Deze plugin is gemaakt door Rogier Lankhorst en Hessel de Jong uit Groningen. Zij hebben ook twee andere favoriete plugins van mij (Really Simple SSL en Complianz GDPR Cookie Consent) ontwikkeld.

De plugin is super gebruiksvriendelijk ingericht. En ze hebben een simpele weergave van jouw statistieken. Daar word je toch spontaan vrolijk van???

Hoe plaats je Burst Statistics op je eigen WordPress website?

Stap voor Stap:

  • Tabblad Plugins
  • Nieuwe Plugin
  • “Burst Statistics” in zoekbalk
  • Klik op “Nu installeren”
  • Klik op “Activeren”
  • Je kunt Burst Statistics nu terugvinden onder het tabblad Plugins, of onder Dashboard en dan onder Statistieken

Als je de plugin niet kunt vinden, kun je die ook via deze knop downloaden:

Een tour door Burst Statistics

Na een paar dagen kun je het aantal pageviews, sessies, bezoekers en het bouncepercentage zien. Er is ook informatie over de devices die jouw webbezoekers gebruiken, waar je verkeer vandaan komt en jouw toppagina's door pageviews.

In het dashboard onder het tabblad Statistieken bij Inzichten/ Insights kun je de andere ook nog twee statistieken voor Bounces en Sessions toevoegen. En als je op een grafieklabel klikt, wordt deze verborgen.

Ohwja, als je door je lijst met berichten en pagina's bladert, is er ook een nieuwe kolom Pageviews beschikbaar. Je kunt deze verbergen of weergeven in het paneel Schermopties (dat vind je helemaal bovenaan). 

Tot slot...

Denk je nu "Klinkt super, maar ik durf dit echt niet te installeren hoor!" Stuur gerust een bericht naar saskia@deonlinetechlady.nl of plan meteen een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in.

Dan doen we het gewoon even samen.

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!