communicatie

Mister Bean? Of gewoon handig?

Herken je dat? Dat je onderweg bent, geen papiertje bij je hebt, en toch even snel iets wil onthouden… Ik dacht bij mezelf: wat zou het toch handig zijn als je dan even een whatsappje naar jezelf kan sturen! Niet alleen tekstberichtjes, maar ook foto’s en spraakberichten. Super handig! 

Mss een oudje hoor… maar toch hoor ik van veel van mijn klanten dat ze dit niet kennen! Dus deel ik graag deze tip!

Eerst… Groepsapp aanmaken

Om via WhatsApp berichten naar jezelf te kunnen sturen, moet je als eerste een groepsapp aanmaken. Om een groepsapp via WhatsApp aan te maken is het nodig om één ander contact toe te voegen aan je groepsapp. Gebruik hiervoor even een nummer van een vriend of familielid bijvoorbeeld. Dan moet je de groepsapp een naam geven, denk bijvoorbeeld aan ‘Popcorn ideeën’, ‘Note to self’, ‘Niet vergeten’…
Als je eenmaal de groepsapp hebt aangemaakt, verwijder je het andere contact waardoor je dus als enige in de groepsapp achter blijft. Vanaf nu kun je dus heel simpel jezelf appen.

En dan… effe pinnen

Om er zeker van te zijn dat jouw herinneringen niet verdwijnen in de vele Appjes die je krijgt, is het mogelijk om gesprek vast te pinnen. Zo staan jouw herinneringen altijd bovenaan je WhatsApp gesprekken.

Hiervoor ga je op een Iphone naar het gesprek wat je wilt vastpinnen. Veeg vervolgens kort met één vinger van links naar rechts. Tik vervolgens op de optie ‘Maak vast’ om de chat te pinnen. 

En bij Android zoek je het gesprek dat je wil vastpinnen, tik hierop en houd even ingedrukt. In de menubalk bovenin verschijnen vervolgens een aantal opties. Kies voor het punaise-icoontje om de chat vast te pinnen. 

En… gelukt? Zo simpel kan het zijn! 

NOTE: het werkt precies zo voor Telegram!

Benieuwd…

Ik ben wel benieuwd of jij ook appt naar jezelf… 😉

Lees ook

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!