Afbeeldingen

7 beste & gratis stock foto websites

In dit blog mijn 7 meest favoriete linkjes…

Beeld is zo belangrijk! Ons brein kan beelden 60.000x sneller verwerken dan tekst, dus ik hoef je niet uit te leggen dat het echt een belangrijk onderdeel op je website of in je online academy is.

Het kiezen van de juiste afbeeldingen voor jouw website speelt een grote rol in het vertegenwoordigen van jou en jouw business. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je zelf (nog) geen beeldbank hebt van jezelf en jouw business. Zeker als starter heb je daar waarschijnlijk nog niet in geïnvesteerd. Ik raad je echt aan om een professionele fotoshoot te doen, als dat binnen budget ligt. Met dat soort foto’s maak je hét verschil!

Maar ja, wat nou als je zelf (nog) geen hele uitgebreide beeldbank hebt? En je wil toch (tijdelijk) passend beeldmateriaal hebben. Bij het ontbreken van eigen foto’s kun je zeker stockphotos gebruiken. Maar… het grootste probleem van stockfoto’s is… dat ze herkenbaar zijn als stockfoto! En waarom is dat slecht? Omdat het je website snel erg onpersoonlijk maakt.

Dus… als je stockfoto’s gebruikt, zorg dan dat ze er niet al te gelikt uitzien!!! (In dit blog heb ik er nog wat meer over geschreven: Tips over visuele websitecontent)

Dit gezegd hebbende, durf ik je nu wel mijn 7 meest favoriete stock foto sites te delen! Hahaha…

Pexels Foto is mijn favoriet. Naast veel gratis afbeeldingen vind je bij Pexels ook stock video materiaal (lees ook zeker mijn blog over Stock Video’s heb ik ook een blog geschreven.). Je kunt op deze website zelfs via de zoekfunctie zoeken op ‘kleur’, zodat het in jouw branding & huisstijl past! Hoe cool is dat???

Op zoek naar uniek beeld? Dan zit je bij Unsplash goed. Je vindt er afbeeldingen die net even anders zijn én van hoge kwaliteit. Aanrader!

Pixabay heeft een enorme database, dus je gaat sowieso iets geschikts vinden! Zoek jouw afbeelding, video of vector tussen meer dan 1 miljoen bestanden.

Bij Freepik vind je veel gratis vectors, stockfoto’s maar ook mockups. Heb je bijvoorbeeld een toffe weggever gids? Sla de voorkant op en plak deze in het bestand, dan lijkt net alsof jouw gids gedrukt op tafel ligt! Welk beeld pik jij er straks uit? Hahaha…

Op Burst kun je prachtige hoge resolutie beelden downloaden. Burst is een onderdeel van Shopify en is speciaal opgericht voor ondernemers die hun website of campagnes visueel beter willen maken.

Vind op Picjumbo populaire gratis afbeeldingen in hoge kwaliteit. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat in deze database.

Vind naast mooie afbeeldingen ook handige SVG iconen en vector illustraties bij Reshot!

En…

Als tips wil ik je nog meegeven:

Zoek altijd in het Engels, zo krijg je meer zoekresultaat.

Download je afbeelding alvast in een kleiner bestandsformaat, zodat je paginasnelheid goed blijft als je deze upload naar je mediabibliotheek!

En rename je beeldmateriaal meteen naar een naam die SEO proof is!

Psssttt…

Ik spotte nog twee toffe linkjes:

Misschien ook interessant?

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!