Video

5 beste & gratis stock video websites

In dit blog mijn 5 meest favoriete linkjes…

Video scoort steeds beter en beter! Soms is het handig om stock-video’s te gebruiken ter ondersteuning voor je visuals voor social media… (Ja, wist je mss niet… maar die bestaan ook! Stockvideo’s!) 🤪

In dit blog mijn 5 meest favoriete sites hiervoor.

Cover is een gratis stock video website met honderden gratis stock footage. De beelden zijn voornamelijk geschikt om als achtergrondvideo’s te gebruiken. Ook vindt je hier gratis Zoom achtergronden. Hiermee verander je jouw saaie huiskamer achtergrond tijdens een online meeting easy peasy in een tropisch eiland! * toch nog een beetje zomer zo… 😜

Pixabay is vooral bekend vanwege zijn grote database aan gratis stock foto’s. Maar… op deze site staan ook meer dan duizend gratis stock video’s! Je mag ze gebruiken zonder dat bronvermelding verplicht is (CC0 licentie). Je vindt op Pixabay ook gratis vectors, illustraties en muziek.

3. Mazwai

Op Mazwai staan veel kunstzinnige videoclips van hoge kwaliteit. De films zijn afkomstig van professionals en dat is terug te zien. Alle video’s worden beschikbaar gesteld onder de CC3 licentie (dat betekent dat een bronvermelding naar de auteur verplicht is).

4. Pexels Video

Pexels Video is een online community waar video’s in gedeeld worden. De video’s mogen door iedereen gratis gebruikt worden. Deze hebben een Creative Commons Zero (CC0) licentie. Een bronvermelding is dus niet verplicht. Het enige wat niet mag, onder deze licentie, is de video doorverkopen of doen alsof je de video zelf hebt gemaakt.

5. Videvo

Videvo is één van de grootste aanbieders van gratis stock footage. Je vindt er duizenden video’s. De video’s van Videvo hebben een Creative Commons 3 (CC3) licentie. Bronvermelding is dus verplicht!

En…?

Maak jij wel eens gebruik van stockvideo’s of kende je het hele fenomeen nog niet?

Psssttt…

ik spotte nog een toffe! Life Of Vids bevat enkele honderden stock video’s. De video’s zijn volledig rechtenvrij. Bronvermelding wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Misschien ook interessant?

Chat openen
1
Waar kan ik je mee helpen?
WhatsApp met De Online Techlady
Hoihoi! 👋
Heb je een vraag? Let me know!